Ik wil graag meer informatie
Aanmelden

Prettig wonen in een mooie omgeving

Voor uw droomhuis veel
vrijheid van keuze

Op uw woonperceel heeft u alle vrijheid van keuze. De combinatie wonen met werken is toegestaan. Buitenplaats Oosterwold is ook een ideale plek voor samen wonen met familie of vrienden. U heeft alle vrijheid in het eigen ontwerp van uw huis of de keuze uit een cataloguswoning. Er zijn geen welstandsbeperkingen. Daarnaast bieden wij enkele prachtige woonconcepten. Bijvoorbeeld een moderne villa, een statig landhuis, loft- en parkhuis woningen

Beschikbare kavels 

  • Alle 30 kavels van fase 1a zijn verkocht. Bouwrijp maken start op 9 januari 2017. 
  • Van de 22 riante eiland- en waterkavels van fase 1b/2a zijn nog 3 kavels beschikbaar. Deze kavels zijn bouwrijp in juni 2017
  • De kavels in laatste planfase van de Buitenplaats zijn uitgegeven. Van deze 11 kavel zijn nog 6 kavels beschikbaar en bouwrijp in oktober 2017

De aanleg van de infrastructuur van Buitenplaats Oosterwold start op maandag 9 januari 2017. In de week van 16 januari starten bewoners de bouw van de 1e woning. 

 

Online aanmelden

Buitenplaats Oosterwold geeft een rijk en bijna altijd vakantiegevoel, Voor velen zal het financieel  haalbaar zijn. Een woonperceel met uw droomwoning zal tussen de € 260.000 - € 450.000 kosten. Vanzelfsprekend afhankelijk van de perceelgrootte, het woningtype en de maatvoering daarvan.

Informatiebijeenkomsten Buitenplaats Oosterwold

Planpresentatie

Op verzoek organiseren wij planpresentaties over Buitenplaats Oosterwold. U kunt zich hiervoor via info@buitenplaatsoosterwold.nl aanmelden. Wij sturen u dan de uitnodiging met de locatie door.

 


Waar komt buitenplaats Oosterwold?

De beoogde locatie is eenvoudig vanaf snelweg A27 afslag 37 richting Almere Hout te bereiken. Na de afslag bent u in Oosterwold. Na ongeveer twee kilometer slaat u vanaf de Vogelweg linksaf de Tureluurweg op (bordje: Groene Kathedraal). Aan de rechterzijde op de Tureluurweg bevindt zich een enorm akkerveld. Hier zal Buitenplaats Oosterwold verrijzen. 

Het streven is met de werkzaamheden voor de infrastructuur van ontsluiting, waterpartijen en interne bestemmingsweg in de winter van 2016 te starten. Dan volgt  de aanplant van de groene weelde.  Na ongeveer drie jaar heeft de beplanting al een redelijke vorm aangenomen, mede omdat de grond bekend staat als één van de vruchtbaarste ter wereld. In het park planten wij  snel en trager groeiende bomen en heesters. Zo ontstaat er op termijn een heerlijke aangename groene woon- en werkomgeving. 

 

Hier verrijst Buitenplaats Oosterwold
  • Openbaar
Meertje
Hier uw nieuwe thuis?

Omgeving

Buitenplaats Oosterwold ligt naast het Kathedralenbos. Hier komt u wandelaars en paardrijders tegen. Het bos is onderdeel van Boswachterij Almeerderhout (Staatsbosbeheer) en ontleend haar naam aan De Groene Kathedraal. Dit beroemde 'land art project' van Marinus Boezem bevindt zich aan de rand van het bos (volg de borden). Het is een imitatie van het grondplan van de kathedraal van Reims, maar dan verbeeld met Italiaanse populieren. In 2017 bereikt het kunstwerk de werkelijke hoogte van de Franse kathedraal.
Het Gooimeer met jachthavens in Almere en Zeewolde ligt op een steenworp afstand. In de directe omgeving van Buitenplaats Oosterwold bevinden zich de Villaparken Almeerderhout en het onlangs gestarte Vogelhorst. Almeerderhout is in de negentiger jaren ontstaan. Rij er eens doorheen en ervaar het rijke groen dat zich daar in korte tijd heeft ontwikkeld. Vlak daarnaast ligt Golfclub Almeerderhout. Rij naar binnen en neem een versnapering in het restaurant. Beleef vanaf het terras de omgeving met de groene kenmerken van Buitenplaats Oosterwold. De golfbaan grenst aan het water. Aan de andere kant daarvan bevindt zich stadslandgoed De Kemphaan dat vanaf de Waterlandseweg bereikbaar is. Winkels zijn er in Oosterwold niet, zoals nergens in buitengebieden. In het nabije stadsdorp Nobelhorst dat in aanbouw en bereikbaar is aan het einde van de Kievitsweg, komen een supermarkt en in 2015 een school. In ongeveer 10 minuten bent u - over de Stichtse Brug - in de winkelgebieden van Blaricum, Huizen of Laren. Of de andere kant op, ook in ongeveer 10 minuten, in winkelcentrum Almere-Buiten of in het architectonisch verrassende stadshart van architect Rem Koolhaas. Bushaltes bevinden zich aan de Vogelweg (richting Almere, het Gooi en Utrecht). 

 

Zelfvoorzienend en energieneutraal

In 2013 heeft de overheid besloten dat in het 4300 hectare grootte Oosterwold maximaal 15.000 woningen mogen komen. Er ligt geen blauwdruk van straten en indelingen. Het gebied groeit organisch. Dit is uniek. Een gebiedsregisseur is de spil in het web. Er wordt van zelfvoorzienendheid en stadslandbouw uitgegaan. De gemeenten leggen niets aan. In het initiatief Buitenplaats Oosterwold doen wij dat voor u. Van onderzoeken, infrastructuur tot en met de groene inrichting. Wij leggen voor iedere woning een milieuvriendelijk en beproefd rioleringssysteem (IBA met helofytenfilter) aan. Het landschaps ontwerp Buitenplaats biedt een mooie basis met mogelijkheden om zelf invulling te geven aan het thema stadslandbouw. Dat kan bijvoorbeeld een moestuin, een boomgaard of een graasweide zijn.

In 2020 moeten alle nieuw te bouwen woningen energieneutraal zijn (EPG 0). Op 1 januari 2015 is de wettelijke eis EPG 0,4 ingegaan. Het ontwerp van uw droomhuis in Buitenplaats Oosterwold kan inspelen op de nieuwe regels en tot duurzame besparing op uw woonlasten leiden.


Aanmelden of inschrijven

Planpresentatie

Op verzoek organiseren we een planpresentatie over Buitenplaats Oosterwold. U kunt zich hiervoor via info@buitenplaatsoosterwold.nl aanmelden. Wij sturen u dan de uitnodiging met de locatie door.

Informatie

Informatie via makelaar Jorien van Santen, bereikbaar op 06-41246405, per e-mail: info@leukehuizen.nl.

 

Contact

Correspondentie

info@buitenplaatsoosterwold.nl

Buitenplaats Oosterwold B.V.
Postbus 50103
1305 AC Almere

 

Buitenplaats Oosterwold is een initiatief van

LOOSVANVLIET stedenbouw, landschap en architectuur
VANDEVEN creatie, realisatie en regie
SMLXL marketing van stad en land


METT online samenwerken verbindt mensen, projecten en netwerken.
www.mett.nl